På toppen av Norge

Etter en litt hektisk jobbuke er det ekstra deilig å tenke tilbake på forrige helgs naturopplevelser. Da tok ungene og jeg en avstikker fra hytta og tok turen oppom Juvasshytta og Galdhøpiggen i det flotte været. Og for en tur det ble til toppen av Norge! Det er ikke mange dager i året Jotunheimen kan skilte med 15 grader og strålende sol på Norges tak.

Siste stigning før vi endelig når toppen!

For ungene var det spennende å få gå i taulag over bre og samtidig bryter man opp turen litt – noe som hjelper på motivasjonen. Ungene nærmest småjogget den siste etappen på 200 høydemetre opp til toppen, mens mor kom heseblesende et stykke bak:) Vi brukte totalt 5,5 time på turen inkl. 45 min. pause på toppen. Dette er en helt overkommelig tur for turglade og turvante barn fra 8/9 år og oppover.

I taulag over Styggebreen

På Norges tak var det en fantastisk utsikt mot Jotunheimen vestover og østover – og vi så konturene av Rondane i det fjerne. En bedre utsikt mens man nyter lunsjen skal man lete lenge etter. Herman syns toppturen var artig og mente bestemt at vi burde klare 5 2000 meter topper i løpet av sommeren……….vi får se hva vi får til:)

Lunsj utsikten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s