Ja vi elsker, Helgelandskysten!

Øylivet på Meløy er over for denne gang – en uke ute på denne flotte plassen har gått så alt for fort. Det er andre gangen vi besøker dette paradiset helt nord på Helgelandskysten – snaue to timer sør for Bodø. Vi har hatt alt mulig slags vær – alt fra strålende solskinn hvor vi tilbrakte hele dagen på stranda til full storm og innevær.

Sammen med familien Moe Landèn har vi utforsket øya og områdene rundt. Det har blitt mange fisketurer og stor innsats fra alle 8 for å skaffe nok fisk til fiskesuppe og fiskekaker, men fy søren så godt det smakte. I følge barna var det de beste fiskekakene de noen gang har spist:) Herman vant overlegent i konkurransen om å få størst fisk – han halte i land en torsk på 10,5 kg!

I finvær på Meløy er det obligatorisk med en tur til Støtt Brygge – et levende fiskevær og gammelt handelssted rett sør for Bodø.  Denne gangen rakk vi også en lenger fottur rundt på øya hvor barna fikk oppleve å gå ned i gamle bunkerser fra andre verdenskrig – litt skummelt og litt spennende.

Innimellom fisking og båtturer ble det selvsagt tid til både topptur, strandtur, krabbefiske og bading. Ungene har badet nesten hver dag – ca. 15. grader i vannet er vel ikke så værst på 66 grader nord.

Med sine 10.000 små og store øyer har Helgelandskysten masse å by på og langt færre turister enn Lofoten:) Vi kommer garantert tilbake – vil veldig gjerne dra opp hit vinterstid for å oppleve nordlyset og naturen på en annen årstid også.

Nå har gutta krutt dratt hjemover til Fjellkroken og det er bare vi jentene igjen på tur. I morgen blir vår første dag på tur helt alene, bare vi to. Da går ferden opp til Rabothytta, Nord-Norges høyest beliggende Turistforeningen hytte, på 1200 moh. Lue og ullgenser er pakket for værmeldingen melder om 2 grader og tåke:) ‘Ut på tur, aldri sur’ – sier vi bare!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s