Jotunheimen – her kommer vi!

Etter en og en halv uke på hytta og mange nærturer i beina har vi igjen pakket sekken og er nå klare for noen dager i Jotunheimen. Denne gangen går ferden til den østre delen av fjellområdet, nærmere bestemt Gjendesheim og Memrebu. Fra Jotunheimen drar vi rett østover til Trysil for å møte gutta igjen og bli med på rypejakt.

Vi har hatt en fin periode på hytta med venninnebesøk fra Gjerdrum og noen dagers visitt fra mormor. Det var stor stas for Julie å få besøk av en venninne – det har jo gått over 2 måneder siden hun sist var hjemme og hun savner helt klart å se vennene sine. Den helgen skinte sola og vi tilbrakte mye tid utendørs. Topptur til Saukampen og middag på bålpanna på lørdagen, hundehus snekring på jentene og søndagstur på mammaene dagen etter. En herlig helg i godt selskap rett og slett!

Det ene besøket gikk rett over i det andre og de neste dagene fikk vi fjelljentene besøk av mormor. Vi dro på dagstur til Rondvassbu, og for første gang fikk vi testet syklene fra Spranget og inn til hytta. Ingen sommer er komplett uten en tur innom Rondvassbu så dette turmålet hadde stått på lista ganske lenge nå. Hjemturen fra turisthytta gikk på stien på vestre siden av Store Ula – her er det flere gamle fangsthytter langs stien og mye mer spennende enn å gå ‘hovedveien’ hvor alle andre går:)

Vi har igjen testet fiskelykken et par ganger, men uten hell. Julie tar med stanga inn i Jotunheimen da vi fortsatt drømmer om denne nydelige sprøstekte ørreten. Siden det er meldt endel nedbør i morgen og tirsdag har vi booket oss husvære av Lom fjellstyre, en liten steinbu en kilometer nordvest for Memrebu turisthytte. Onsdag morgen er planen å ta stien langs Gjende tilbake til Gjendesheim for å rekke å overvære Vågå tamreinlag sin innsamling av dyr på Valdresflya. Vi gleder oss til en uke med mye frisk luft, vakker natur, nye inntrykk og mange varierte aktiviteter!

«Den som engang har følt fjellviddenes underlige makt glemmer den aldri. Ikke menneskene og ikke dyrene.» – Jacob B. Bull

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s