Fjelljentene på nye fjell- og jakteventyr

Det er ikke alle turer som blir helt som planlagt. Denne gangen var det været som satte en stopper for både topptur og reinsdyrsanking i Jotunheimen. 15 m/s vind og snøvær gjorde at vi fikk en natt mindre i denne vakre fjellheimen, men da satte vi i stedet kursen mot sivilisasjonen og fikk sneket inn en natt hos familie i Hamar og en tur på kino. Julie var ikke veldig misfornøyd med det:)

Området rundt Gjende er så vakkert og det er mange ulike inngangsporter til utallige turer i denne østre delen av Jotunheimen. Vi bodde først en natt i en fjellstyre bu rett ovenfor Memrebu – koselig liten hytte med plass nok til to. Fiskestanga ble testa både i Gjende og i elva Muru uten hell. Dagen derpå hoppet vi inn i regntøyet og vandret i nesten 4 timer tilbake til Gjendesheim. Stien langs Gjende tilbake til Gjendeosen er idyllisk og frodig, selv i plaskende regnvær. Dette er en lettgått tur for barn uten for mange høydemetere opp og ned.

Selvom Vågå tamreinlags planlagte innsanking av reinsdyr ble utsatt på grunn av været fikk vi allikevel sett mange dyr på vår ferd over Jotunheimvegen fra Skåbu. Flotte dyr å oppleve på nært hold! Vi får satse på å overvære innsankingen et annet år.

Fra Hamar gikk ferden vår videre til Trysil og en natt langs Trysilelva. Teltlivet nå i høstmørket er koselig og ingenting er som å krype ned i en varm sovepose i frisk høstluft.

Høydepunktet på rundturen vår denne gangen er uten tvil de 3 dagene på jakt i Ljørdalen nordøst for Trysil sammen med gutta. Nydelig høstvær hjalp til på humøret når man må stå opp kl. 0515 for å komme seg ut på jakt:) Ingen klager å høre når vi vandret avgårde i soloppgangen for det er skikkelig spennende å være på jakt.  Sansene er på høygir og naturen kommer så tett på. Vi var heldige å få se både ryper, orrfugl og storfugl denne gangen – i tillegg fikk vi glimt av elgen, spurvugle og ørn.

Julie og jeg pleier å følge gutta litt inn i jaktterrenget før vi finner en egnet leirplass hvor vi lager bål og venter mens jegerne er ute og leter etter fugl. Det var stor stas å dra hjem fra turen med 2 liryper i sekken – en formidabel forbedring fra de to foregående årene. Nå gleder vi oss bare til flere jaktdager sammen i høstferien!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s