Høyt og lavt i Peer Gynts rike

Man trenger ikke alltid dra så langt avgårde for å få de beste turopplevelsene. De siste to ukene før høstferien bestemte vi oss derfor for å utforske nye turområder i vårt eget nærmiljø. Vi stiftet blant annet bekjentskap med pilegrimsleden og den siste uka ble topptur uke med en ny topp hver dag. Selv ‘oldieser’ (Julies kallenavn på mammaen sin:) som undertegnede syns det var gøy å ha et konkret turmål å glede seg til hver morgen. Toppene var ikke like krevende hver dag, men hensikten var ikke å slite oss helt ut. Julie syns toppturer er mer gøy enn en vanlig rundtur i fjellet. Det tror jeg har sammenheng med at det er motiverende å ha et mål å gå til, man kan glede seg til utsikten fra toppen og det gir en deilig følelse å gå nedover igjen etterpå:)

 

Ukas lengste og høyeste topp ble Ruten på 1517 moh. Fjelltoppen ligger midt mellom Sør- og Nord-Fron kommune og er hyppig besøkt både sommers-og vinterstid. Vi møtte ingen på vår tur denne mandagen i september, bortsett fra en nysgjerrig liten røyskatt.

Turkosen underveis er vel så viktig. #Lunsjidetfri ble det selvsagt de dagene været tillot det og god turmat setter prikken over i’en på turopplevelsen. Vår erfaring er også at dette er en motivasjonfaktor som gjør at barna syns turen blir bra – det er gøy å lage mat ute, enten det er på bål eller over primusen.

Dag 6 i topptur uka hadde vi egentlig bestemt oss for å bestige Heidalsmuen på 1745 moh, men lørdag morgen var det ingen barna som ville flytte seg fra sofaen gitt:) Da ble det i stedet nærtur for jegeren, Tyr og undertegnede. Vi rakk innom både Nordre og Søndre Silikampen (1243/1237 moh) i frisk bris og lett snøbyger. Siste halvdel av september har bydd på mye vind og relativt kaldt vær i fjellheimen. Vinteren er definitvt på vei og skiglade som vi er gleder vi oss til nye turer snart med fjellskia på.  Nå venter noen dager på jobb her oppe i fjellet før fjelleventyret er over for denne gang. Om en liten uke vender vi nesa hjemover til verdens beste bygd, Gjerdrum.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s