Endelig ut på langtur – Rondanestien her kommer jeg!

 

Mosjømarka – juni 2019
Fløtdamkoia pinsen 2019

Endelig er det snart sommerferie, sekken er pakket og jeg er klar for 12 dagers eventyr over Hedmarksvidda og inn gjennom Rondane helt til Hjerkinn. Etter noen ganske hektiske uker på jobben ser jeg virkelig frem til å bare være ute i naturen og finne roen. Julie og jeg starter opp fra Målia (selvbetjent DNT hytte) onsdag morgen og derfra er det 220 km igjen til Dovre som er turmålet mitt. Dagsetappene varierer fra 12 – 21 km, og jeg gleder meg til å oppleve turterreng og områder jeg ikke har vært i før. Jeg skal prøve så godt det lar seg gjøre å legge ut en kort turrapport hver dag og for dere som er aktive på Instagram kan dere følge meg på Topps sin MyStory.

Planen er å være på Hjerkinn mandag 15. juli for jeg vil jo veldig gjerne være med resten av familien videre på tur til Kroatia noen dager senere:) Men det er jo ikke alltid ting går som planlagt. På lørdag skulle jeg gått en etappe opp mot Målia, men forkjølelse og sliten kropp gjorde at jeg holdt meg hjemme. Det betyr at akkurat denne etappen må jeg gå i august for å kunne si at jeg har fullført Rondanestien fra a-å:)

Julie og meg på Ruten 1516 moh – september 2018
Jørgen og Tyr – mai 2019

De første 4-5 dagene har jeg følge av Julie, min datter på 12 år. Turjentene får selskap av pappa Jørgen i helgen når han kommer opp til Øyungshytta og Hornsjø. Etter det er jeg foreløpig alene på tur så hvis noen kjenner at det frister med en tur til fjells er det bare å mønstre på fra søndag av og utover. Overnatting skjer på Turistforeningens hytter underveis og desto nærmere Rondane jeg kommer desto mer luksus blir det. Fra Bjørnhollia og frem til mål er det bare betjente hytter og jeg kan se frem til å få middagen servert om kvelden, og gourmet frokost før jeg legger ut på ny etappe om morgenen.

Siden vi har hytte kun en liten kjøretur unna Rondane er dette et fjellområde jeg vært ganske mye i, men som jeg aldri blir lei av. Det er så vakkert, så lett tilgjengelig og har både 2000 meter topper , fine daler og vakre setergrender. Å som jeg gleder meg! God tursommer fra meg til deg:)

Telttur til Haverdalseter – sommeren 2014
Utsikt nedover Haverdalen – sommeren 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s