Rondanestien 2019

Den som intet våger, intet vinner – Den som går i Rondane skaper minner – Den som tar stien forsvinner – Blant lyng, trær og pinner

Våren og sommeren 2019 gjennomførte jeg, Monica, turen fra fjord til fjell på 435 km. Jeg tok turen over mange etapper fra jeg startet i Oslo sentrum 1. mai til jeg kom i mål på Hjerkinn 5. august. Helger, et par ettermiddager etter jobb og en del feriedager gikk med denne våren og sommeren, men det var det verdt! Mestringsfølelsen er stor når man har klart å holde på et sånt langsiktig mål og faktisk klarer å gjennomføre med glans:)

Foto: Evelina Hoppa

Rondanestien bukter seg igjennom Nordmarka, Romeriksåsen, Eidsvoll, Stange, Hamar, Løten, Hedmarksvidda, Øyerfjellet, Venebygdsfjellet og til slutt inn i vakre og mektige Rondane. Jeg har sett mye skog, opplevd dyrelivet tett på, lært ny kulturhistorie, møtt mange hyggelige mennesker og avslutningsvis nytt den vakre fjellheimen i deilig sommervær.

Siden jeg tok turen i etapper innebar det en del logistikk etter hvert for å komme meg til/fra de ulike turene. Det ble litt masete, men det ordnet seg alltid ved at jeg fikk noen til å kjøre/hente meg eller jeg tok tog/buss. Fordelen med å dele opp turen er at jeg fikk selskap av mange ulike venner og familiemedlemmer underveis så det har også gjort turen spesiell. Nesten hver etappe har jeg delt turminnene med noen – kun noen få turer har jeg gått alene. Derfor må jeg rette en stor takk til alle dere som har kjent på turkallet og blitt med meg ut i naturen – takk!

Rondanestien er lagt opp slik at man skal kunne belage seg på å sove i DNT sine hytter underveis. Det har vært spennende å oppdage nye turområder og komme til helt nye (for meg) ubetjente og selvbetjente hytter og mange av disse kommer jeg helt sikkert til å reise tilbake og besøke en gang. Det er så mange koselige hytteperler der ute:)

Er du typen som drømmer om et lengre turprosjekt så bare klem til sier jeg:) Den viktigste forberedelsen du kan gjøre er å lese mye om turen, sette deg inn i detaljer og studere kartet nøye. Planleggingen i forkant er mer enn halve turen, og avgjørende for om turen blir vellykket eller ikke. Jeg har lært mye fra andre som har gjennomført liknende turprosjekter, spurt og gravd når jeg har vært usikker og så etter hvert prøvd meg frem selv.

Du kan lese mer om min tur og andre som har fullført Rondanestien HER

Nå gjenstår bare å gruble litt utover sensommeren på hva neste turprosjekt skal bli….mangler visst bare 65 hytter for å få DNTs gullnøkkel så kanskje det er en idè?