Livet som fjelljenter

Fjelljentene rett etter vi kom av taulaget over Fannaråkbreen

Tiden flyr avgårde når man har det gøy på tur! Vi er allerede godt inne i den 3 uken alene på tur for fjelljentene, Monica & Julie. Innimellom litt alenetid har vi også mange hyggelige besøk så ingen uke er lik.

Den første uka var vi igjen på Helgelandskysten og utforsket områder vi ikke hadde sett før. Høydepunktet var turen opp til Rabothytta på 1200 moh, Nord-Norges høyest beliggende turisthytte og en perle av en plass. Dessverre var ikke været helt på vår side så vi gikk glipp av den berømte utsikten på toppen inn mot de flotte Okstindene. Men vi fikk glimt av breen på toppen og hadde en veldig hyggelig overnatting på ‘den beste hytta jeg har vært på’ i følge Julie.

Etter to dager på fjelltur lengtet vi tilbake til havet og vi var så heldige å få låne hytte av en kollega ute på Dønna, utenfor Sandnessjøen. Der ute ble det noen rolige dager med krabbefiske og litt sightseeing rundt omkring. Helgelandskysten er en perle som bare må oppleves – hav og fjell hånd i hånd:)

‘Borte bra – hjemme best’ er det visst noe som heter, og det var ganske godt å komme tilbake på hytta igjen etter nesten 4 uker på tur. Mandag 20. august var det også skolestart og vi følger med på ukeplanen og Julie gjør litt skolearbeid hver dag. Men det er også mye læring i å være ute på tur. Denne uken opplevde vi blant annet å være på Fannaråken sammen med bare utlendinger og alt foregikk på engelsk; det var masse læring i praten rundt matbordet disse dagene. Høstfargene er allerede på plass i fjellet og kveldene har blitt mørkere, men vi nyter dager med frisk høstluft og flotte farger ute.

Vestre Jotunheimen er et område vi ikke har vært så mye på tur i tidligere så derfor har topptur til Fannaråken (2068 moh) stått på ønskelisten lenge. Med turstart fra Sognefjellshytta må man krysse Fannaråkbreen i taulag, noe som bryter opp turen og gjør dette til en spennende etappe for barn. Julie syns det var ekstra stas å få gå med stegjern og vi måtte krysse flere store bresprekker og så et stort vannhull på breen. Denne turdagen var vi heldige med været og på kvelden lyste sola opp Fannaråkhytta og vi fikk panoramautsikt inn mot de majestetiske Skagadølstindene. Dagen derpå derimot, når vi skulle gå ned fra Fannaråken, hadde det blitt væromslag og med 0 grader og 10 m/s ble det en frisk start på turen. Men to timer og 1000 høydemetere senere var været litt mer på vår side og vi sank til slutt ned i sofaen på Turtagrø med god samvittighet.

Nå gleder vi oss til å få besøk av gode venner fra Gjerdrum i helgen – da venter nye turer og mer frisk fjelluft!

 

 

En kommentar om “Livet som fjelljenter

  1. Hei Monica, nyt tiden sammen, og kos dere videre på tur! Mye læring utenfor klasserommet også, ja 🙂
    Klem fra Vibeke

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s