Klar for ny langtur

Når man først er blitt hekta på å gå tur er det bare å fortsette:) Jeg kjenner jeg savner spenningen av å planlegge et turprosjekt og gleden ved å oppdage og se nye turområder. Jeg har derfor bestemt meg for å gyve løs på DNTs andre langtur, nemlig Jotunheimstien.

20191005_104537832_iOS

Jotunheimstien strekker seg fra Oslo sentrum, gjennom Oslo marka, Romerikåsen, Hadeland, Langsua og helt frem til Gjendesheim som er målet for langturen. 380 km, 12 kommuner, 3 fylker og estimert til en tur på 17 dager hvis man går den i ett.

Heldig for meg så går de første etappene av denne turen samme trasè som Rondanestien, og jeg har allerede vært ute og gått deler av ruta helt frem til Brovoll.  Akkurat som sist vil jeg gjennomføre turen i etapper for å få dette til å gå opp med en ellers aktiv hverdag her hjemme og på jobb.

Denne gangen er planen å ta de resterende etappene fra Brovoll og helt frem til Gjendesheim i Jotunheimen på ski i vinter. Jeg vil bruke noen helger og kanskje deler av vinterferien på dette. De siste etappene kan jeg ikke gjennomføre på ski før etter at de har blitt kvistet, men det er normalt fra ca. 15 februar i dette området. Jotunheimstien er jo en merket fotrute så det å gjennomføre langturen på ski medfører at jeg må tilpasse etappene litt og det blir en litt annerledes tur enn om man går denne på barmark. Men DNT har sagt seg positive til at jeg gyver løs på denne varianten.

Så hvis noen kjenner på lysten til å henge seg på noen litt lengre skiturer i vinter så er det bare å si ifra. Å som jeg gleder meg til å skli innover i vakkert vinterlandskap og etterhvert se Jotunheimen i det fjerne.

Tusen takk til Svein for lånet av diverse kart og for å være en god sparringspartner når jeg har spørsmål underveis i turplanleggingen min:)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s